Műszaki tevékenység

 

Műszaki tevékenység

Műszaki bejárást tartunk a házban, a szükséges karbantartások, felújítások felmérésére. A költségvetés előkészítése kapcsán javaslatot teszünk a műszakilag szükséges javítások, karbantartások elvégzésére, a pénzügyi fedezet megjelölésével. Az elvégzendő munkákhoz szükség szerint műszaki szakvéleményt kérünk. Kapcsolatot tartunk a társasház gondnokával, fűtőjével és takarítójával, ellátjuk annak irányítását, bérszámfejtését (alkalmazotti jogviszony esetén). Közgyűlésen elfogadott munkákhoz az árajánlatokat bekérjük, a társasház által kijelölt tulajdonostársakkal együtt a kivitelezőt kiválasztjuk. Gondoskodunk az üzemeltetési és karbantartási szerződések megkötéséről, azok követéséről (közüzemi szolgáltatások, stb.). Elvégeztetjük az OTSZ szerinti tűz-, érintés- és villámvédelmi szabványossági felülvizsgálatokat, a hiányosságokat feltárva javaslatot teszünk a közgyűlésnek a kijavításra. Biztosító társaságokkal kapcsolatot tartunk, árajánlatokat szerzünk be, kezeljük a kárbejelentéseket is, mely biztosítási formától függően közös illetve magán tulajdont érint.

Épületbiztosítással összefüggésben a közös tulajdont érintő kártérítéseket lebonyolítjuk, bejelentjük. Figyeljük a pályázati lehetőségeket (épület felújítások), erről igény szerint tájékoztatást adunk, közgyűlésen kívül is.

A társasházaknál előforduló kisebb hibák kijavítására kivitelezői kapacitással is rendelkezünk:

  • épület karbantartás és felújítás,
  • víz-, gáz-, központi fűtésszerelés,
  • általános hibaelhárítás, dugulás elhárítás,
  • nyílászárók szigetelése, szerelése,
  • takarítási tevékenység

A díjazás külön szerződés esetén költségvetés alapján, azonnali hibaelhárítás vagy javítás esetén a rezsióradíj és anyagkiírás alapján az építőipari normák szerint történik. Az azonnali beavatkozást igénylő meghibásodások elhárítására éjjel-nappal hívható hibaelhárító gyorsszolgálattal rendelkezünk.

Vissza a szolgáltatásokhoz

Hibabejelentés

Használja online bejelentőnket akár arra is, hogy ajánlatot kérjen felújítási költségekre